Skip to main content

IK MELD MIJ AAN ALS SUPPORTER VAN

(klik op het logo voor het aanmeldformulier)

Nieuws

Persberichten en nieuws items

The European esports market – Let’s Play! 2022

Deloitte Netherlands, november 2022

Uit het artikel: If you are still not convinced that the Dutch esports industry is something to take seriously, have a look at below teams, players and organizations involved in the ecosystem:

BNR Sport SE02E11 | JOOST LUITEN & WIM NOORDZIJ

BNR Sport, 8 april 2022

BNR Sport praat met Wim Noordzij. Hij is de voorzitter van de nieuw opgezette branchevereniging voor esports. Esports, is dat niet gewoon videogames spelen? Zeker niet! Hij vertelt ons zo de vergaande ambities van esports in Nederland en de droom van Olympisch worden.

Lees meer…


Brancheorganisatie voor esports in Nederland opgericht

Algemeen Dagblad, 21 oktober 2021

In Nederland is voor het eerst een brancheorganisatie voor esports opgericht op initiatief van de werkgroep ‘Nederland top 10 esportsland’. De organisatie moet een aanspreekpunt zijn voor onder meer het NOC*NSF, diverse overheidspartijen en andere belanghebbenden. Het doel is dat Nederland een van de toplanden wordt op het gebied van esports.

Lees meer…

NOC*NSF ondersteunt oprichting brancheorganisatie voor esports in Nederland

Algemeen Dagblad, 16 april 2021

De NOC*NSF steunt het initiatief om een brancheorganisatie voor esports in Nederland te vormen. De ambitie is om Nederland wereldwijd voorloper te laten zijn in de ontwikkeling van gamen en bewegen. Elke organisatie die deze ambitie deelt kan meewerken aan het oprichtingsmanifest van de organisatie. De eerste mogelijkheid hiervoor is tijdens de startconferentie op dinsdag 18 mei.

Lees meer…